Een vloer isoleren is een relatief eenvoudige klus. Echter moet je je vooraf afvragen of het niet beter is om via de kruipruimte (vanaf 35 cm) te isoleren. Over het algemeen heb je met isolatie via de kruipruimte een hoger rendement. Past dit niet? Dan is het isoleren van je vloer ook een optie.

 

Inhoud

 

Vloer isoleren

Ga je beginnen met het isoleren van je vloer, dan moet je eerst bekijken hoeveel ruimte je in je kruipruimte hebt, heb je meer dan 35 cm ruimte dan is het absoluut aan te raden om de kruipruimte te isoleren. Heb je geen kruipruimte of weinig ruimte in je kruipruimte, dan kun je de vloer gaan isoleren

 

Isoleren van de betonvloer

Ga je isoleren op een bestaande betonvloer, dan zijn de PIR- of EPS isolatieplaten de opties die Goedkoopisolatiemateriaal.nl aanbeveelt.  Eerst verwijder je de bestaande vloerbedekking. Vervolgens breng je de isolatie rechtstreek aan op de betonnen vloer, waarna je de isolatie afdekt met plaatmateriaal. Daarna kan de vloerbedekking. Het nadeel van deze manier van isoleren is wel dat de vloer (afhankelijk van de dikte van het isolatiemateriaal) enkele centimeters hoger komt te liggen, waardoor deuren zullen klemmen of helemaal niet meer passen. Dit is op te lossen door de deuren in te korten of ringen te plaatsen tussen de scharnieren van de deuren.

 

Isoleren van een houten vloer

Heeft u een houten ondervloer, maar geen kruipruimte en wilt u toch isoleren? Dan kunt u ook bovengenoemde manieren gebruiken om de vloer te isoleren. Er is echter nog een andere mogelijkheid voor vloerisolatie. Bij een houten ondervloer kun je de planken weghalen, waardoor er toch aan de onderkant van de vloer geïsoleerd kan worden.  Haal om de paar meter een aantal vloerplanken weg. Breng vervolgens het isolatiemateriaal aan en leg de planken weer terug.

 

Vloerverwarming

Weet je voor het isoleren als dat je vloerverwarming wilt gaan aanleggen, dan beveelt Goedkoopisolatiemateriaal.nl PIR isolatieplaten aan. Deze platen zijn hittebestendig en daarnaast bezitten ze goede eigenschappen die een afdoende thermische werking waarborgen.

 

Dikte van de isolatie

Een belangrijke zaak waar je over na moeten denken als je je vloer aan de bovenkant gaat isoleren, is de dikte van de isolatie die je aanbrengt. Breng je te dikke isolatie aan, dan gaat dit problemen opleveren bij het openen van deuren.