Het isoleren van een vloer is een relatief makkelijke klus. Goedkoopisolatiemateriaal verkoopt alles wat je nodig hebt voor het isoleren van een vloer. Bij het isoleren van een vloer is het belangrijk dat je goed kijkt naar de mogelijkheden. Misschien is het zelfs beter om je kruipruimte te isoleren. Wij vertellen je graag wat je kan verwachten als je een vloer gaat isoleren. 


Vloer isolatie

Wanneer je je vloer gaat isoleren, is het goed om te weten dat je dat op verschillende manieren kunt doen. Ben je erachter gekomen dat je niet genoeg ruimte hebt om je kruipruimte te isoleren? Dan is het nodig om je vloer te isoleren. Hierbij moet je goed letten op wat voor vloer je gaat isoleren. Verschillende soorten vloeren hebben verschillende soorten aanpak nodig, en daardoor verschillende isolerende vloerplaten. Bij Goedkoopisolatiemateriaal bieden wij onder andere isolatie materiaal om betonvloeren en houten vloeren te isoleren.


Vloer isolatieplaten voor je betonvloer 

Heb je een bestaande betonvloer die je wilt isoleren? Dan zijn de PIR of EPS isolatieplaten de beste opties. EPS isolatieplaten zijn vloer isolatieplaten die snel te verwerken zijn. Daarnaast hebben de vloer isolatieplaten een hoge druksterkte en zijn ze vochtongevoelig. PIR vloer isolatieplaten zijn gemaakt van een kunststof materiaal, hebben een hoog rendement en zijn goed betaalbaar. Daarnaast is ook de Rockwool Vloerplaat 504 geschikt om te gebruiken bij een betonvloer vanwege zijn thermische werking en contactgeluidsisolatie. 


Betonvloer isoleren 

Bij het isoleren van een betonnen vloer moet je eerst de bovenlaag eraf halen, bijvoorbeeld de vloerbedekking. Daarna kun je rechtstreeks de vloer isolatieplaten aanbrengen op de betonnen vloer. Vervolgens moet je de isolatieplaten afdekken met plaatmateriaal en kun je er weer een vloerbedekking op leggen. Het isoleren van een betonvloer is niet moeilijk, maar er zitten wel wat nadelen aan deze manier van isoleren. Het is namelijk zo dat de vloer iets hoger komt te liggen na het leggen van de vloer isolatie. Hoeveel hoger dit is, ligt aan de dikte van de vloer isolatieplaat. Door de verhoging van de vloer kan het zijn dat de deuren gaan klemmen, of helemaal niet meer passen. Dit kun je makkelijk op lossen door de deuren in te korten of ringen te plaatsen tussen de scharnieren van de deuren. 


Isolerende vloerplaten voor een houten vloer 

Een houten vloer isoleren kan in principe op dezelfde manier als een betonvloer. Verder heb je de optie om de houten planken weg te halen waardoor je aan de onderkant van de vloer kunt isoleren. Je moet dan om de paar meter een aantal vloerplanken weghalen om vloer isolatieplaten te plaatsen. Vervolgens kun je de vloerplanken weer over de isolatieplaten heen leggen. Voor het isoleren van een houten draagvloer is de zwevende Rockwool Vloerplaat 501 erg geschikt. 


Kruipruimte isoleren 

Heb je genoeg ruimte in je kruipruimte? Dan is het voordeliger om de kruipruimte te isoleren. Het isoleren van een kruipruimte geeft vaak een hoger rendement. Je kunt een kruipruimte isoleren wanneer je meer 35 cm ruimte hebt. Het isoleren van een kruipruimte geeft vele voordelen. Een kruipruimte is namelijk altijd onverwarmd waardoor het veel vocht aantrekt. Door de kruipruimte te isoleren zal het huis minder vochtig en koud zijn. 


Vloerisolatie kopen

Zoals je ziet is er veel waarom je moet denken wanneer je een vloer gaat isoleren. Is het nog niet helemaal duidelijk wat je precies nodig hebt voor je vloer? Neem dan contact met ons op. Wij helpen je graag met het uitzoeken van de beste vloer isolatieplaten.