Glaswol isolatie vergelijken - KNAUF Naturoll vs ISOVER Systemrol

Welk glaswol isolatie product is beter, Knauf Naturoll of Isover Systeemrol? Dit is natuurlijk afhankelijk van wat jij belangrijk vindt!

Knauf Naturoll vs Isover Systemrol

Laten wij eerst kijken naar de overeenkomsten. Zowel Knauf Naturoll als Isover Systemrol zijn beide glaswol isolatieproducten. Deze zijn beide grotendeels van zand en gerecycled glas geproduceerd. Zowel Naturoll isolatie als isover isolatie zijn beschikbaar in verschillende R-waardes en diktes om te passen voor elke klus. Zowel Knauf Naturoll isolatie als Isover Systemrol isolatie zijn beschikbaar in verschillende dichtheden. Bij Knauf Naturoll zijn dat Naturoll 037(Rd=0,037), Naturoll 035(Rd=0,035) en Naturoll 032(Rd=0,032). Dit komt overeen met Isover Systemrol 400 (Rd=0,037), Systemrol 700 (Rd=0,035) en Systemrol 1000 (Rd=0,032). Het is goed om te weten dat als de isolatie eenmaal geïnstalleerd is, de werking van beide producten gelijk is. Dus een glaswol isolatie rol van 170 mm heeft dezelfde isolerende werking, onafhankelijk van of ik knauf of Isover heb gebruikt. Beide zullen ook goed blijven voor de technische levensduur van jouw woning, als deze goed toegepast wordt.

Isolatie kleur

Knauf Naturoll kiest bewust om geen kleur toe te voegen, waardoor dit een natuurlijke bruine kleur krijgt. Isover systemrol gebruik kleurpigment om de isolatie een gele ‘isolatie’ kleur te geven.

Glaswol - Opslag en verwerking

Isover glaswol isolatie is het meest bekend van de twee isolatie merken in Nederland, aangezien dit meestal het merk is wat verkocht wordt in de bouwmarkten. Aan de andere kant wordt Knauf Naturoll steeds populairder de afgelopen jaren. Steeds meer bedrijven kiezen voor Knauf Naturoll om een aantal verschillende factoren.

Isolatie pallet verpakking

Knauf Naturoll wordt dubbel ingepakt waardoor ze meer m2 isolatie rol op een pallet kunnen passen. Dit zorgt voor lagere transportkosten en neemt minder ruimte in beslag op de locatie.

Glaswol Isolatie die bijna niet jeukt

Knauf Naturoll gebruikt een ander bindmiddel waardoor deze glaswol Knauf isolatie bijna niet jeukt. Dit is een groot voordeel ten opzichte van Isover systeemrol, hoewel deze op dit gebied ook veel beter is dan in het verleden.

Prijs glaswol isolatie

De goedkoopste glaswol isolatie is de Knauf Naturoll 037 (vergelijkbaar aan: Isover Systemrol 400). Glaswol isolatie met een lambda van 0,037 is de goedkoopste glaswol isolatie, aangezien dit minder dicht (dus minder materiaal bevat) ten opzichte van glaswol isolatie met een Lamda van 0,035 en 0,032. Als er voldoende ruimte is raden wij bij GoedkoopIsolatieMateriaal.nl de Naturoll 037 aan. Bij minder ruimte of als je voorkeur hebt voor een wat stevige isolatie rol kan je de uiteraard kiezen voor de Naturoll 035 en Naturoll 032.   

Uitslag – Knauf Naturoll vs Isover Systemrol

Momenteel is Knauf Naturoll isolatie goedkoper en prettiger in de verwerking dan Isover isolatie. Daarom raden wij bij GoedkoopIsolatieMateriaal.nl aan om dit isolatiemateriaal voor de laagste prijs te bestellen.

Goedkoopste glaswol isolatie online met gratis advies!

Heeft u isolatiemateriaal nodig? Of heeft u advies nodig over welke isolatie product het best geschikt is voor uw project? Dan kunt u ons bellen op 085-3033487 of mailen via de contactpagina.