Glaswol isolatie – goedkoop en eenvoudig te verwerken

Het glaswol dat je bij goedkoopisolatiemateriaal.nl kan kopen is het goedkoopste in Nederland. We hebben een ruim assortiment aan glaswol isolatiemateriaal. Ons isolatiemateriaal is van uitstekende kwaliteit en wij bieden een garantie op de laagste prijs. Als je je huis wil isoleren en daarvoor goedkope glaswol wil kopen, ben je bij ons dus aan het juiste adres. Het isoleren van je huis, zolder of kelder kan heel goed met glaswol.

De goedkoopste glaswol is dus te vinden op goedkoopisolatiemateriaal.nl. Als je ergens anders goedkoper glaswol kan kopen, mag je dit natuurlijk aan ons melden. Hieronder kan je de verschillende categorieën glaswol vinden. Ook staat hieronder informatie over hoe je glaswol kan gebruiken en waar je op moet letten bij het kopen en verwerken van glaswol.

Dak- en wandisolatie

Geluidsisolatie

Spouwmuurisolatie

Toepassingen

Glaswol isolatie wordt gebruikt als thermische (voor warmte) en akoestische (voor geluid) isolatie van hellende daken, onder houten vloeren, in plafonds en binnenmuren en in de spouw.

Het grote nadeel is dat als het vochtig wordt, de isolatiewaarde erg snel achteruitgaat. Dit kan echter worden tegengegaan door een type met aluminium coating te nemen die damp afweert, zodat er minder vocht bij het isolatiemateriaal komt.

Uitvoeringen

Glaswol isolatiemateriaal bestaat vooral uit gerecycleerde glasscherven, aangevuld met zuiver zand. De glaswol isolatie word geleverd in dekens (rollen) en is eenvoudig te plaatsen voor een doe-het-zelver. Oneffenheden worden goed opgevangen door de isolatie dekens, omdat deze erg flexibel zijn. Een aantal types is uitgevoerd met een aluminium coating die werkt als dampscherm aan de binnenkant van de woning die geïsoleerd wordt.

 Koop nu glaswol isolatie op onze webshop!

Eigenschappen

Lambda waarde: 0,032 – 0,040 W/mK

De lambda waarde van glaswol ligt tussen de 0.032 en de 0.040 W/m2K, dit betekent dat het isolatiemateriaal redelijk goed warmte geleidt. Hoe lager de lambda waarde, hoe minder warmte er verloren gaat.

Warmteopslagcapaciteit: 800 J/kgK

De warmteopslagcapaciteit is het vermogen van een materiaal om warmte op te slaan, hoe hoger dit getal hoe beter dit materiaal de warmte opslaat. In de winter kan een isolatiemateriaal met een hoge warmteopslagcapaciteit bijvoorbeeld overdag warmte opslaan en deze ‘s nachts weer afgeven.

Volumemassa: 25 kg/m³

De volumemassa van een stof betekent dat als je een kubieke meter zou vullen met de stof deze een bepaald gewicht zal hebben. Bij glaswol is dat dus 25 kg.

Diffusieweerstand : 1

De (damp)diffusieweerstand van een stof geeft aan hoeveel maal meer een materiaal weerstand biedt tegen damp dan een stilstaande luchtlaag van gelijke dikte. Hoe hoger het getal, hoe meer dampremmend het materiaal.

Brandklasse: A2, S1, d0

De A van de brandklasse staat voor de bijdrage van het materiaal in het geval van brand. Deze indicatie gaat van A1/2 tot F waarbij A1 onbrandbaar is en geen bijdrage levert aan de brand.
De S van de brandklasse staat voor de rookvorming. Isolatiemateriaal zoals glaswol met S1 produceert zeer weinig rook, S3 produceert zeer veel rook.
De d van de brandklasse staat voor de brandende delen productie. Zoals druppels en zwevende stukjes materiaal die een gevaar kunnen zijn voor reddingswerkers en nieuwe brandhaarden kunnen veroorzaken. De d0 produceert geen van deze delen.

Gezondheids- en milieueigenschappen

De vezels van het isolatiemateriaal komen vrij tijdens het plaatsen van de isolatie. Vooral tijdens het zagen of snijden van glaswol komen heel wat vezels vrij in de lucht. Deze vezels kunnen irritatie en ontsteking van de huid, de ogen en luchtwegen veroorzaken. Handschoenen en een stofbril en -masker zijn dus aan te raden. Vochtige en warme omstandigheden verhogen de kans op irritatie. Daardoor kan het isoleren van de zolder met dit materiaal in de zomer onprettig zijn. De vezels worden aan elkaar gebonden met kunstharsen die soms formaldehyde bevatten. Deze kunstharsen kunnen allergische reacties opwekken bij mensen die hier gevoelig voor zijn. Bij renovatie kan de glaswol gerecycleerd worden en hergebruikt worden voor de productie van nieuw materiaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *