Waarom isoleren?

Waarom isoleren?

Vele mensen vragen zich af waarom zou ik isoleren? Hier vindt u een uitgebreid antwoord op die vraag. Door te isoleren bespaart u energie en daarmee geld. Belangrijker is dat het een comfortabele woonervaring biedt. Isolatie houdt niet alleen in de winter de warmte in huis maar houd ook de warmte in de zomer buiten. Een goed geïsoleerd huis is ook nog eens geluidsabsorberend en u heeft daardoor dus ook minder geluidsoverlast. Natuurlijk zit er een verschil tussen welke isolatiemateriaal je gebruikt, Bekijk deze video om er achter te komen welke het best bij u past.

Het effect van ons energieverbruik is zichtbaar

Er wordt meer energie verbruikt in gebouwen dan in transport of industrie en dit is zorgwekkend. Ons energieverbruik zorgt voor een klimaatverandering en wij ondermijnen onze energiezekerheid. Een groot deel van deze energie gaat verloren omdat deze niet effectief gebruikt wordt. Het grootste probleem is echter de enorme stijging van schadelijke CO2-uitstoot, die het directe gevolg is van het verbruik van fossiele brandstoffen. Het gaat dus niet alleen om de uitputting van onze natuurlijke energiebronnen. Als we nu niet kiezen voor energiebesparing, dan veroorzaken we een schade aan het milieu die we niet meer kunnen terug draaien.

€270 Miljard

het totaalbedrag wat de EU kan besparen met energie efficiëntie

€3,3 Miljoen

het aantal olievaten die dagelijks bespaard kunnen worden met energie-efficiëntie

€460 Miljoen

het aantal tonnen CO2 die jaarlijks minder uitgestoten kunnen worden door gebouwen

€530,000

het aantal arbeidsplaatsen die gecreëerd kunnen worden met het vergroten van energie- efficiëntie in gebouwen.

De ontwikkeling in Nederland

De 2020-strategie is de langetermijnstrategie van de Europese Unie voor een sterke en duurzame economie. Een aantal belangrijke doelstellingen tegen 2020 voor Nederland zijn:

  • Het energieverbruik met 20% doen dalen
  • De CO2 – uitstoot verminderen met 15%
  • 20% van de energie komt uit duurzame energiebronnen, zoals windenergie, zonne-energie, bio-energie en aardwarmte.
  • 20% minder energie verspilling

Isolatie, de beste oplossing voor energiebesparing

Nu komen we terug op de vraag: Waarom zou ik isoleren? De helft van het verbruik van energie in huizen kan bespaard worden door simpele maatregelen zoals isolatie. Het isoleren van huizen is dan ook de meest eenvoudige en effectieve manier om energie te besparen. Een ongeïsoleerde woning verliest meer dan 50% van de warmte via dak, gevel en vloer. De juiste isolatie kan de energierekening voor verwarming met maar liefst 70% verminderen. In tegenstelling tot andere energie besparing methodes levert isolatie een levenslange, substantiële bijdrage aan de kwaliteit van het gebouw. Daar boven op komt nog is dat isolatie onderhoudsvrij.

Kijk voor meer antwoorden op u vraag op onze FAQ pagina.