Je plafond isoleren kun je met twee verschillende redenen doen. Isoleer je het plafond omdat je niet wil dat warmte verloren gaat via het plafond of is het zo dat je het plafond isoleert vanwege een akoestische doeleinden.

Inhoud

Thermische isolatie van een plafond

Wil je het plafond isoleren omdat er warmte verloren gaat? Dan moet je een isolatie toepassen die een hoge Rd-waarde geeft. De glaswolrollen van Knauf zijn ook een uitstekende optie als het gaat om het isoleren van het plafond. Aangezien een tussenplafond niet tot de woningschil behoort, pas je geen isolatiefolies toe. 

 

Akoestische isolatie van een plafond

Wil je isoleren voor een akoestische werking. De glaswolplaten van Knauf: Acoustifit en MW35 zijn dan toepassingen die Goedkoopisolatiemateriaal aanbiedt.. Het nadeel van platen ten opzichte van rollen is dat je bij platen erg gebonden bent aan de afmetingen en de te verkrijgen diktes van de plaat. De rollen zijn over het algemeen groter en dus kun je sneller grotere oppervlaktes isoleren. Uiteraard kun je hierbij ook kiezen voor de glaswolrollen van Knauf, aangezien deze zowel een thermische als akoestische werking bezitten. 

Tevens kun je nog kiezen voor steenwol. Steenwol heeft als grote voordeel dat ze harder zijn dan de glaswolplaten en dus minder eenvoudig naar beneden vallen. Het nadeel van steenwol is echter dat deze duurder is dan de glaswolopties die Knauf aanbiedt. Steenwol heeft ook nog als nadeel dat het een harde plaat en dus niet flexibel is en daardoor ook lastiger op maat te krijgen is.

Wil je meer weten over het verschil tussen glas- en steenwol? Lees dan hier.