Goedkoopisolatiemateriaal.nl heeft twee verschillende typen A-merk glaswolplaten in het assortiment: Acoustifit en MW 35. Beide typen glaswol isolatieplaten zijn ontwikkeld door glaswolproducent Knauf en voorzien van de bekende Ecose Technology. 


De Acoustifit-platen zijn ontwikkeld om in de eerste plaats geluid tegen te houden, daarnaast isoleert het ook thermisch. De MW 35-platen bezitten dezelfde eigenschappen, maar zijn van een betere kwaliteit.

Tussen de prijzen zit ook niet veel verschil, al is Acoustifit over het algemeen iets goedkoper. Goedkoopisolatiemateriaal.nl adviseert altijd om bij een gewenste Rd-waarde van hoger dan 3.0 voor MW 35 te kiezen, en bij een lagere gewenste Rd-waarde te kiezen voor Knauf Acoustifit.

 

De toepassing van glaswolplaten

Glaswolplaten kunnen een handig materiaal zijn om je woning mee te isoleren. Vooral bij wanden en plafonds is het een prettig en goedkoop materiaal en voldoet het uitstekend aan de eisen. Zijn een van de volgende zaken van toepassing? Dan adviseren we je zeker om te kiezen voor glaswolplaten:

  • Ik zoek geluidsisolatie voor wanden of het plafond

Voor geluidsisolatie zijn glaswolplaten ideaal. Waar vroeger steenwol nog het beste materiaal was om geluid te isoleren werken tegenwoordig glaswolplaten net zo goed om geluid te dempen. Daarnaast is Glaswol prettiger om te verwerken en zijn de glaswolplaten van Knauf goedkoper dan die van Rockwool.

  • Ik zoek warmte-isolatie voor buitenwanden of het plafond en heb genoeg aan een Rd-waarde van maximaal 3,4

Ook voor warmte-isolatie zijn glaswolplaten ideaal. Vooral bij wanden is het handig omdat de platen goed op z'n plek blijven zitten. Let er wel op dat glaswolplaten meestal geen hogere Rd-waarde dan 3,4 hebben. Heb je een hogere waarde nodig, dan moet je naar andere opties zoals glaswolrollen of PIR kijken

  • Ik wil vooral comfortabel isoleren

Het verwerken van glaswolplaten is heel prettig, met name in vergelijking met grote rollen glaswol. Doordat de praten niet doorbuigen kun je ze eenvoudig verwerken in je wanden en plafond. Daarnaast kun je ze eenvoudig in het juiste formaat snijden wat dan weer een voordeel is ten opzichte van PIR-isolatie.

 

Wanneer kun je beter voor andere isolatie gaan?

  • Ik wil een hogere Rd-waarde dan 3,4

Dan zul je moeten kiezen voor glaswolrollen of PIR-platen. Dat is namelijk niet verkrijgbaar bij glaswolplaten.

  • De isolatie komt in een vochtige omgeving

Kies bij veel vocht voor PIR isolatie. Steenwol en glaswol moeten droog zijn, wil het goed blijven. Wanneer het mogelijk is om met folie de isolatie droog te houden kun je wel met steenwol of glaswol isoleren.

  • Ik vind de prijs veel belangrijker dan comfort

Het is in principe mogelijk om het plafond en wanden te isoleren met glaswolrollen, dit is echter een stuk minder comfortabel. De prijs is bij glaswolrollen wel een stuk lager. Vind je het niet erg om met wat grote rollen te werken en wil je graag zo min mogelijk betalen, dan kun je het beste voor glaswolrollen gaan.