De goedkoopste wandisolatie van Nederland

Een tussenwand isoleren kan vrij eenvoudig met daarvoor geschikte wandisolatie. Deze producten zijn ook geschikt voor de isolatie van de binnenmuur. Het isoleren van de binnenmuur is relatief goedkoop, maar werkt minder goed dan als u de spouwmuren zou isoleren. Door het isoleren van de spouwmuren is namelijk vaak een betere isolatiewaarde te realiseren. Indien dit niet mogelijk is dan is het isoleren van de binnenmuren een goed alternatief.

Voor het isoleren van wanden of van binnenmuren bevelen wij de bouwplaten van Rockwool en van Knauf aan. Wilt u vooral geluidsisolatie in de muren, dan is acoustifit van Knauf een mooi product.

Geluidsisolatie van Acoustifit en Rockwool

Wandisolatie van Knauf

Steenwol platen van Rockwool

Ons Advies (Knauf mw35 & Rockwool)

De meest geschikte wandisolatie komt van Knauf en van Rockwool. Twee absolute A-merken. Er zit echter wel verschil tussen de producten.

Rockwool staat al jaren bekend als de isolatieproducent voor wanden en plafonds met de beste kwaliteit. Het is brandveilig, makkelijk in verwerking en heeft een goede isolatiewaarde voor warmte en geluid.

Knauf heeft zich vooral op glaswol rollen gefocust en is zo een grote concurrent geworden van Isover. Nu hebben ze echter ook een aantal producten gericht op de plafond- en wandisolatie. Dat is acoustifit voor een goede geluidsisolatie en mw35 voor stevige isolatieplaten, vergelijkbaar met de bekende Rockwool platen. Het voordeel van Knauf is dat het beduidend goedkoper is. Daarnaast maakt Knauf gebruikt van natuurlijke producten zodat de verwerking comfortabeler is.

Rockwool was altijd de beste keuze voor het isoleren van wanden en plafonds. Echter is Knauf met hun nieuwe producten een waardige concurrent geworden. Beiden zijn kwaliteitsproducten waarbij Rockwool een betere reputatie heeft op kwaliteit en Knauf op prijs.

Toebehoren

Zorg voor een soepele verwerking door ook de juiste toebehoren te hebben. Folie, tape e.d. kunt u allemaal vinden onder het overzicht toebehoren. Zo kunt u meteen aan de slag met het isoleren van uw wand/muur.