De voordeligste vloerisolatie van Nederland

Op zoek naar geschikte isolatie voor uw vloer? Wij hebben een ruim assortiment van producten die geschikt zijn als vloerisolatie. Twijfelt u over welk product het beste geschikt is voor uw huis? Wij helpen u graag via de chatfuctie, mail en telefoon. Het isoleren van de vloer kan vanuit de kruipruimte gedaan worden, maar ook door middel van vloerplaten bovenaf.

Vloerplaten

Wij bieden voor de vloerisolatie verschillende vloerplaten aan. We hebben in ons assortiment EPS vloerplaten en Rockwool vloerplaten. Beiden zijn drukvast, licht en hebben een hoge isolatiewaarde. Wel zijn de kosten hierbij hoger dan als u de vloer isoleert vanuit de kruipruimte.

EPS vloerplaten

Vloerplaten van Rockwool

Vanuit kruipruimte

Vanuit de kruipruimte isoleren is niet bepaald comfortabel, maar heeft als voordeel dat het goedkoper is en vaak een hogere isolatiewaarde heeft dan vloerplaten. Kiest u hiervoor, dan zijn de glaswol isolatierollen van Isover en Knauf een voordelige keuze voor vloerisolatie. Wilt u iets meer comfort, dan kan er ook gekozen worden voor stijve bouwplaten met een hoge isolatiewaarde van Rockwool of Knauf of door de lichte PIR platen.

Glaswol rollen van Knauf of Isover

PIR platen

Bouwplaten van Rockwool

Isolatieplaten van Knauf

 

Advies

Check van te voren hoe hoog uw kruipruimte is. Vanaf 35 centimeter is vloerisolatie vanuit de kruipruimte in principe mogelijk, maar dit werkt dan niet altijd even fijn. Vanaf 50 centimeter zult u zien dat het isoleren vanuit de kruipruimte redelijk comfortabel gaat. Wij raden een isolatiewaarde (Rd-waarde) aan van minstens 3.3. Dan wordt het effect op de warmte van de vloer en op de energierekening het hoogst.