Steenwol isolatie – goedkoop en eenvoudig te verwerken

De steenwol die je bij goedkoopisolatiemateriaal.nl kan kopen is het goedkoopste in Nederland. We hebben een ruim assortiment aan steenwol isolatiemateriaal. Ons isolatiemateriaal is uitstekende kwaliteit en wij bieden een garantie op de laagste prijs. Als je je huis wil isoleren en daarvoor goedkope steenwol wil kopen, kan je dus zeer goed bij ons terecht. Het isoleren van je huis, zolder of kelder kan heel goed met steenwol.

De goedkoopste steenwol is dus te vinden op goedkoopisolatiemateriaal.nl. Als je ergens anders goedkoper steenwol kan kopen, mag je dit natuurlijk aan ons melden. Hieronder kan je meteen steenwol bestellen. Ook staat hieronder informatie over hoe je steenwol kan gebruiken en waar je op moet letten bij het kopen en bewerken van steenwol.

Toepassingen

Steenwol isolatie wordt gebruikt als thermische (voor warmte) en akoestische (voor geluid) isolatie van hellende daken, onder houten vloeren, in plafonds en binnenmuren en in de spouw.

Door de sterke vezels hebben de isolatie platen een goede stijfheid. Een nadeel hiervan is echter dat de platen niet goed passen op oneven oppervlakten. De platen sluiten echter onderling goed aan door de in elkaar grijpende vezels. Er zijn ook typen met een aluminium coating die damp afweert, zodat er minder vocht bij het isolatiemateriaal komt.

Uitvoeringen

Steenwol wordt vervaardigd uit vulkanisch gesteente. Bij 1.400° wordt de steenmassa gesmolten en vervolgens met een zogenaamde spinner weggeslingerd. Hierdoor stolt de vloeistof weer tot draden. Deze worden daarna tot een mat geweven. Steenwol isolatiemateriaal is te verkrijgen in platen. Het isolatie materiaal is makkelijk te plaatsen voor een doe-het-zelver.

 Koop nu steenwol isolatie op onze webshop!

Uitverkocht
Uitverkocht
 7,83 p/m2 incl. BTW
Uitverkocht
Uitverkocht
Uitverkocht
Uitverkocht
 16,50 p/m2 incl. BTW
Uitverkocht
 12,18 p/m2 incl. BTW
Uitverkocht
 7,51 p/m2 incl. BTW
Uitverkocht
 7,44 p/m2 incl. BTW
Uitverkocht
 7,23 p/m2 incl. BTW
Uitverkocht
Uitverkocht
Uitverkocht
Uitverkocht
Uitverkocht

Eigenschappen

Lambda waarde: 0,032 – 0,040 W/mK

De lambda waarde van glaswol ligt tussen de 0.032 en de 0.040 W/m2K. Dit betekent dat het isolatiemateriaal redelijk goed warmte geleid, hoe lager de lambda-waarde, hoe minder warmte er verloren gaat.

Warmteopslagcapaciteit: 800 J/kgK

De warmteopslagcapaciteit is het vermogen van een materiaal om warmte op te slaan, hoe hoger dit getal hoe beter dit materiaal de warmte opslaat. In de winter kan een isolatiemateriaal met een hoge warmteopslagcapaciteit bijvoorbeeld overdag warmte opslaan en deze ‘s nachts weer afgeven.

Volumemassa: 48 kg/m³

De volumemassa van een stof betekend dat als je een kubieke meter zou vullen met de stof deze een bepaald gewicht zal hebben. Bij steen/rotswol is dat dus 48 kg.

Diffusieweerstand : 1 á 5

De (damp)diffusieweerstand van een stof geeft aan hoeveel maal meer een materiaal weerstand biedt tegen damp dan een stilstaande luchtlaag van gelijke dikte. Hoe hoger het getal, hoe meer dampremmend het materiaal. 

Brandklasse: A1, S1, d0

De A van de brandklasse staat voor de bijdrage van het materiaal in het geval van brand. Deze indicatie gaat van A1/2 tot F waarbij A1 onbrandbaar is en geen bijdrage levert aan de brand.
De S van de brandklasse staat voor de rookvorming. Isolatiemateriaal zoals steenwol met S1 produceert zeer weinig rook, S3 produceert zeer veel rook.
De d van de brandklasse staat voor de brandende delen productie, zoals druppels en zwevende stukjes materiaal die een gevaar kunnen zijn voor  reddingswerkers, en nieuwe brandhaarden kunnen veroorzaken. De d0 produceert geen van deze delen.

Gezondheids- en milieueigenschappen

De vezels van het isolatiemateriaal komen vrij tijdens het plaatsen van de isolatie. Vooral tijdens het zagen, snijden, boren of breken van steenwol komen heel wat vezels vrij in de lucht. Deze vezels kunnen irritatie en ontsteking van de huid, de ogen en luchtwegen veroorzaken. Handschoenen en een stofbril en -masker zijn dus aan te raden. Vochtige en warme omstandigheden verhogen de kans op irritatie. Daardoor kan het isoleren van de zolder met dit materiaal in de zomer onprettig zijn. De vezels worden aan elkaar gebonden met kunstharsen die soms formaldehyde bevatten. Deze kunstharsen kunnen allergische reacties opwekken bij personen die hiervoor gevoelig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *