Ben je op zoek naar isolatiemateriaal om je zolder te isoleren? Dan ben je bij Goedkoopisolatiemateriaal aan het juiste adres! Je zolder isoleren is een goed idee, vooral wanneer je bedenkt dat er vaak veel warmte in je huis verloren gaat via een slecht geïsoleerde zolder. Wij vertellen je graag wat je nodig hebt en waar je allemaal op moet letten bij het isoleren van een zolder.

Waarom je zolder isoleren?

Het isoleren van je zolder is erg belangrijk voor het bewaren van de warmte in je huis. Warmte uit je huis gaat namelijk snel verloren via het dak van je woning. Zonder zolderisolatie hebben zonnepanelen, gevel- en vloerisolatie een stuk minder zin. Met het isoleren van je zolder/dak zal je flink gaan besparen op je energierekening. Daarnaast geeft het isoleren van een zolder ook direct resultaat, namelijk dat er minder tocht door de woning trekt. Ook blijft de temperatuur in je huis stabieler, omdat er natuurlijk minder warmte verloren gaat en er minder kou naar binnen dringt. Het isoleren van een zolder geeft je meer comfort in je huis.

Een zolder isoleren

Wanneer je een zolder gaat isoleren moet je eerst vaststellen of je zolder ook bij het gebouwschil hoort. Het gebouwschil vormt de grens tussen de binnenkant van de woning en de buitenkant. Het gebouwschil bestaat uit de begane vloer, buitenmuren, ramen, de deuren en het dak. De vraag die je dus moet stellen is of je zolder tot het dak behoort.
Daarnaast is het belangrijk om vast te stellen waar de zolder voor gebruikt moet worden. Waarvoor de zolder gebruikt gaat worden heeft namelijk invloed op de manier waarop je je zolder gaat isoleren en welk zolderisolatie materiaal je nodig hebt.

Als eerste kijk je naar het gebouwschil. Behoort jouw zolder tot het dak? Dan kun je zolderisolatie op precies dezelfde manier toepassen als dakisolatie. Wanneer je zolder niet tot het gebouwschil hoort, kun je dezelfde isolatiematerialen gebruiken als bij dakisolatie, maar hoef je geen isolatiefolie aan te brengen.

Dan nog de vraag waarvoor je de zolder gaat gebruiken. Wil je de zolder gebruiken als woonruimte? Dan wordt er geadviseerd om de zolder te isoleren met dakisolatie. Ga je de zolder niet gebruiken als leefruimte, maar om op te bergen? Dan is het gebruik van plafondisolatie voldoende.

Compleet systeem

Zoals eerder benoemd hangt de manier waarop je je zolder gaat gebruiken af van hoe je hem kan isoleren. Naast dakisolatie en plafondisolatie, kun je ook gebruik maken van een compleet zolderisolatie-systeem. Een compleet zolderisolatie-systeem is een kant-en-klaar pakket met daarin alle materialen die je nodig hebt voor het isoleren van je zolder. Het voordeel van deze pakketten is dat de isolatie en de afgewerkte zijde al aan elkaar vast zitten. Bij Goedkoopisolatiemateriaal bieden wij complete zolderisolatie-systemen aan van Iso-Fit, Isover en Kingspan. Per merk verschilt het uit welke materialen de zolder isolatieplaten gemaakt zijn en hoe dik ze zijn. Daarnaast hebben de isolatieplaten ook verschillende Rd-waardes die variëren van 2 tot 4,50m² K/W. Met deze ruime keuze uit verschillende merken en verschillende pakketten, kan ieder een compleet zolderisolatie-systeem vinden wat bij het huis past. Een compleet zolderisolatie-systeem maakt het isoleren van je zolder ontzettend makkelijk.

Heb je vragen over het isoleren van je zolder of wil je meer weten over het verschil tussen isolatieplaten voor je zolder? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.