Hoog rendement isolatie. Ruimtebesparend, licht en met een hoge isolatiewaarde.

De PIR isolatie platen die je bij goedkoopisolatiemateriaal.nl kan kopen zijn extra voordelig geprijsd. Het isolatiemateriaal is van uitstekende kwaliteit. Als je een plat dak of een spouw moet isoleren en daarvoor goedkope PIR platen wil kopen, ben je bij goedkoopisolatiemateriaal.nl aan het juiste adres.

Toepassingen PIR Isolatie

PIR isolatieplaten worden gebruikt als thermische (voor warmte) isolatie van hellende daken, vloeren, spouwmuren en platte daken. Voornamelijk daar waar weinig plaats is en toch een hoge warmteweerstand gecreëerd moet worden zijn deze platen nuttig. De platen kunnen onderling bevestigd worden met PUR schuim. Doordat de platen beloopbaar zijn, zijn ze ook goed bruikbaar op een plat dak.

 

Uitvoeringen

PIR is een kunststof materiaal dat wordt geproduceerd met drijfgassen. Er ontstaan tijdens dit proces harde schuimstoffen met gesloten cellen, gelijkmatig aan PUR.  PIR isolatieplaten zijn licht van gewicht en eenvoudig en snel te verwerken. Ze zijn erg vormvast en daardoor vooral goed te gebruiken bij rechte stukken die geïsoleerd moeten worden.  Ze hebben aan 2 zijden dampdicht aluminium waardoor ze niet snel vochtig worden, vooral als de naden worden afgedicht met aluminium tape.

 

Eigenschappen

Lambda waarde: 0.023 – 0.027 W/mK

De lambda waarde van PIR isolatieplaten ligt tussen de 0.023 – 0.027 W/mK dit betekent dat het isolatiemateriaal heel slecht warmte geleidt, hoe lager de lambda-waarde hoe minder warmte er verloren gaat.

 

Warmteopslagcapaciteit: 1.200 J/kgK

De warmteopslagcapaciteit is het vermogen van een materiaal om warmte op te slaan, hoe hoger dit getal hoe beter dit materiaal de warmte opslaat. In de winter kan een isolatiemateriaal met een hoge warmteopslagcapaciteit bijvoorbeeld overdag warmte opslaan en deze 's nachts weer afgeven.

 

Volumemassa

: min. 30 kg/m³

De volumemassa van een stof betekent dat als je een kubieke meter zou vullen met de stof deze een bepaald gewicht zal hebben. Bij PIR platen is dat dus 30 kg.

 

Diffusieweerstand : 60 – 80

De (damp)diffusieweerstand van een stof geeft aan hoeveel maal meer een materiaal weerstand biedt tegen damp dan een stilstaande luchtlaag van gelijke dikte.  Hoe hoger het getal hoe meer dampremmend het materiaal. PIR isolatie is dus erg dampremmend, mede door de tweezijdige aluminiumlaag.

 

Brandklasse: B, S2, d0

De A van de brandklasse staat voor de bijdrage van het materiaal in het geval van brand. Deze indicatie gaat van A1/2 tot en met F waarbij A1 onbrandbaar is en geen bijdrage levert aan de brand.
De S van de brandklasse staat voor de rookvorming, deze indicatie gaat van S0 tot en met S3. Isolatiemateriaal zoals glaswol met S1 produceert zeer weinig rook. S3 produceert zeer veel rook.
De d van de brandklasse staat voor de brandende delen productie, zoals druppels en zwevende stukjes materiaal die een gevaar kunnen zijn voor  reddingswerkers, en nieuwe brandhaarden kunnen veroorzaken. De brandende delen productie indicatie gaat van d0 tot en met d2. De d0 produceert hierbij geen brandende delen.

 

Gezondheids- en milieueigenschappen

In tegenstelling tot glas- en steenwol heeft PIR isolatie geen vezels. Bij het snijden, zagen of boren komen dan ook geen vezels vrij. Er komt wel een soort zaagsel vrij, maar deze gaat niet zweven en veroorzaakt ook geen irritatie. Het materiaal is niet erg milieuvriendelijk, omdat in er tijdens de productie in de fabriek schadelijke stoffen vrijkomen.