Naturoll Glaswol is een productenlijn van isolatiefabrikant Knauf. Deze productenlijn bestaat uit standaard glaswolrollen in verschillende stijfheden en diktes. De isolatie is geproduceerd door middel van de Ecose Technology. Deze technologie heeft als voordeel dat hij minder stof en geur afgeeft en de huid ook aanmerkelijk minder irriteert. De glaswol van Knauf is prettiger te verwerken dan de glaswol van andere fabrikanten. 

Toepassing Naturoll

De Naturoll isolatie van Knauf wordt meestal gebruikt bij het isoleren van hellende daken, wanden, vloeren, plafonds en ondervloeren en heeft als kenmerk dat de isolatiewaardes hoog zijn in verhouding met de prijs die je er voor betaalt. Voorwaarde voor een goede werking is dat de ruimtes droog zijn en dat er voldoende ruimte beschikbaar is.

Naturoll Producten

De Knauf Naturoll isolatie is leverbaar in drie verschillende stijfheden. De 037, 035 en 032. Daarnaast heeft elk van deze producten verschillende diktes waarin het geleverd kan worden.

De Naturoll 037 glaswol is het product met een standaard dichtheid. Dit is de goedkoopste optie van de Naturoll serie. Als je voldoende ruimte hebt , dan is de Naturoll 037 prijstechnisch gezien een interessante optie. Door de extra ruimte kun je dikkere laag isolatie aanbrengen en heb je nog steeds een goede isolatiewaarde. De Lambda is 0,037 (lager is beter).

De Naturoll 035 glaswol is het product met een hogere stijfheid. Het product is prijziger dan de 037, maar heeft wel een betere isolatiewaarde. De Lambda is 0,035 (lager is beter).

De Naturoll 032 glaswol is het product met de hoogste stijfheid van de Naturoll glaswollijn. Het product is prijziger dan de 037 en 035, maar heeft wel de beste isolatiewaarde. De Lambda is 0,032 (lager is beter).

Advies

Over het algemeen is het advies: Gebruik de ruimte die je hebt. Wanneer je genoeg ruimte hebt om een dikke rol te plaatsen wordt dit aangeraden. Per product staat de Rd-waarde aangegeven. De voordeligste optie bij genoeg ruimte is om een dikkere rol met een lagere stijfheid te kiezen. Wanneer er weinig ruimte beschikbaar is dan kun je een andere stijfheid kiezen om zo wel een hoge Rd-waarde te krijgen.