Met het plaatsen van (akoestische) geluidsisolatieplaten kun je jouw geluidsprobleem oplossen. Bij het kiezen van de juiste oplossing voor jouw geluidsprobleem dien je te bepalen of het om luchtgeluid of om contactgeluid gaat.


Geluidsisolatie tegen luchtgeluid

Lucht brengt luchtgeluid over. Het komt rechtstreeks van de geluidsbron (bijvoorbeeld TV, luidsprekers of door een gesprek in een andere kamer). Geluid komt door spleten, gaten en kieren, maar ook door wanden van de ene naar de andere ruimte. Wanden vullen met isolatieplaten in combinatie met één of twee lagen gipsplaat helpt om luchtgeluid tegen te gaan. Het is belangrijk dat je alle verbindingen ook goed afdicht met kit of met PUR.

Is glaswol geluidsisolatie?

Is glaswol ook geluidsisolatie? Het antwoord op die vraag is: ja, glaswol is zeker geschikt als geluidsisolatie. Naast glaswol hebben ook steenwol, EPS en PIR geschikte eigenschappen voor geluidsisolatie. 

Geluidsisolatieplaten tegen contactgeluid

De constructie geeft contactgeluid door. In een huis is contactgeluid bijvoorbeeld hoorbaar wanneer de wasmachine of droger staat te draaien als deze niet los staat van de muur. Maar denk hierbij ook aan loopgeluid, traplopen of het geluid van leidingen. Het is belangrijk om te weten dat contactgeluid vaak nadrukkelijker aanwezig is en dat je luchtgeluid zoveel mogelijk bij de bron zelf aan moet pakken. Het akoestisch isoleren van contactgeluid doe je door het plaatsen van ontdreuningsplaten of trillingsisolatie. Een houten vloer kan je het beste aan de bovenzijde voorzien van een zachte ondergrond (bijv. ondertapijt) en aan de onderzijde voorzien van isolatiemateriaal.

Knauf MW 35 Wand & Plafond Glaswol Isolatieplaten (hogere dichtheid)

Een glaswol isolatieplaat voor uitstekende thermische isolatie van Scheidingswanden, Voorzetwanden & Plafonds. De MW 35 glaswol isolatieplaat is geschikt voor plafond, scheidings- en voorzetwanden. Aan te brengen tussen metal stud profielen en houten stijlen/balken. Deze isolatieplaat kan worden gebruikt voor isolatie projecten in nieuwbouw, renovatie en transformatie.

Voordelen

 • Lambda 0,035.
 • Tot wel 45% lichter dan steenwol isolatie voor dezelfde toepassing met behoud van technische specificaties.
 • Geen beschadigingen tijdens transport of installatie door extreme flexibiliteit en stevigheid.
 • Tot wel 10 keer minder stof tijdens verwerking en installatie.
 • Gemakkelijke verwerking door de perfecte combinatie van stevigheid en flexibiliteit.
 • Weinig snijverlies en productafval door ideale afmetingen voor wand- en plafondtoepassingen.

Acoustifit - Houdt geluid buiten voor een rustige omgeving

Onbeklede glaswolplaat voor akoestische, thermische en brandveilige isolatie van scheidings- en voorzetwanden in woning- en utiliteitsbouw.

 • Lambda 0,037.
 • Uitstekende geluidsisolatie.
 • Uitstekende akoestische en thermische eigenschappen door een optimale aansluiting met de onderconstructie.
 • Efficiënt te verwerken door de verbeterde kwaliteit.

Ultracoustifit – Isolatie voor Scheidingswanden & Plafonds (dubbele laag)

Een veerkrachtige onbeklede glaswoldeken geproduceerd met ECOSE® Technology. De deken wordt dubbellaags verpakt voor akoestische, thermische en brandveilige isolatie van scheidings- en voorzetwanden in woning- en utiliteitsbouw. Vooral geschikt voor lichte scheidingswanden en plafonds met eisen op het gebied van geluidsisolatie. Ultracoustic is toepasbaar in nieuwbouw en renovatie.

 • Lambda 0,037.
 • Hoge geluidsabsorptiecoëfficienten.
 • Uitstekende akoestische en thermische eigenschappen door een optimale aansluiting met de onderconstructie.
 • Efficiënt te verwerken door de verbeterde kwaliteit.

Op goedkoopisolatiemateriaal.nl hebben wij ook geluidsisolatie.

Uiteraard is dit de goedkoopste geluidsisolatie die je kunt kopen. Met geluidsisolatie houd je geluid binnen of juist buiten een ruimte. Denk bij het buiten houden van geluid bijvoorbeeld aan burengeluid of verkeerslawaai in je woning. Bij het binnen houden van geluid kun je denken aan het geluid van uw muziekinstallatie. Als bijvoorbeeld iemand in het gezin een muziekinstrument speelt, is het belangrijk dat het geluid gedempt word zodat de rest van het gezin en de buren er geen last van hebben. Ook als je dicht bij een drukke weg woont kan geluidsisolatie je veel rust bezorgen. Naast geluidsisolatie hebben wij een groot aanbod aan glaswol isolatie voor diverse doeleinden. Bij goedkoopisolatiemateriaal.nl garanderen wij jou altijd de laagste prijs!