Naturoll Glaswol is een productenlijn van isolatiefabrikant Knauf. Deze productenlijn bestaat uit standaard glaswol rollen in verschillende stijfheden en diktes. De isolatie is geproduceerd door middel van de Ecose technologie dat ontwikkeld is door Knauf en is daardoor prettig om te verwerken.

Toepassing Naturoll

De Naturoll isolatie van Knauf wordt meestal gebruikt bij het isoleren van hellende daken, wanden, vloeren, plafonds en ondervloeren en heeft als kenmerk dat de isolatiewaardes hoog zijn in verhouding met de prijs die je er voor betaalt. Voorwaarde voor een goede werking is dat de ruimtes droog zijn en dat er voldoende ruimte beschikbaar is.

Knauf naturoll 032 - 180mm - Goedkope glaswol isolatie - www.goedkoopisolatiemateriaal.nl

Knauf 032: Hoogste stijfheid

Knauf naturoll 035 - 235mm - Goedkope glaswol isolatie - www.goedkoopisolatiemateriaal.nl

Knauf 035: Hoge stijfheid

Knauf naturoll 037 - 220mm - Goedkope glaswol isolatie - www.goedkoopisolatiemateriaal.nl

Knauf 037: Standaard stijfheid

Naturoll Producten

De Knauf Naturoll isolatie wordt geleverd in drie verschillende stijfheden. De 037, 035 en 032. Daarnaast heeft elk van deze producten verschillende diktes waarin het geleverd kan worden.

De Naturoll 037 glaswol is het product met een standaard dichtheid. Het is het goedkoopste product van de Naturoll serie. De Naturoll 037 wordt meestal toegepast in grote diktes zodat de isolatiewaarde wel in orde is. De Lambda is 0,037 (lager is beter).

De Naturoll 035 glaswol is het product met een hogere stijfheid. Het product is prijziger dan de 037, maar heeft wel een betere isolatiewaarde. De Lambda is 0,035 (lager is beter).

De Naturoll 032 glaswol is het product met de hoogste stijfheid van de Naturoll glaswollijn. Het product is prijziger dan de 037 en 035, maar heeft wel de beste isolatiewaarde. De Lambda is 0,032 (lager is beter).

Advies

Over het algemeen is het advies: Gebruik de ruimte die je hebt. Wanneer je genoeg ruimte hebt om een dikke rol te plaatsen wordt dit aangeraden. Per product staat de Rd-waarde aangegeven. De voordeligste optie bij genoeg ruimte is om een dikkere rol met een lagere stijfheid te kiezen. Wanneer er weinig ruimte beschikbaar is dan kun je een andere stijfheid kiezen om zo wel een hoge Rd-waarde te krijgen.