Goedkope dakisolatie

Op zoek naar isolatie voor je dak? Wij hebben een ruim assortiment aan dakisolatie. Je vindt bij ons voor elke isolatie-uitdaging een oplossing. We verkopen onder andere de A-merken Isover, Knauf, Unilin en Kingspan. In ons assortiment vind je isolatierollen, isolatieplaten en complete isolatiesystemen.

Nieuw: Complete zolderisolatiesystemen bestaande uit een Pir-plaat en aan één zijde voorzien van een moderne wit afgewerkte plaat. Het systeem is eenvoudig aan te brengen en alle benodigde materialen worden meegeleverd. Inmiddels al vele tevreden klanten. Bekijk hier de nieuwe producten.

Knauf dakisolatie

Knauf is een A-merk glaswolisolatie en een aantal producten zijn uitstekend geschikt voor het isoleren van uw dak. Het grote voordeel van Knauf ten opzichte van Isover en andere glaswol-producenten is dat het niet of nauwelijks irriteert bij verwerking. Mede door de natuurlijke producten is dit een fijn product om mee te werken, dat ook nog van hoge kwaliteit is. Goedkoopisolatiemateriaal.nl biedt de volgende Knauf producten aan die geschikt zijn als dakisolatie:

Naturoll 032

Naturoll 035

Naturoll 037

Multifit 035

Spijkerflensdeken T312

 

Isover dakisolatie

Isover is een A-merk en een grote fabrikant van glaswolisolatie. Naast de isolatierollen bieden we ook een compleet zolderisolatiesysteem aan van Isover. Zo wordt uw dak isoleren wel heel makkelijk.

Zolderisolatie systeem

 

Isover Systemroll 400

 

PIR dakisolatie

Wij leveren een groot aantal PIR dakisolatie producten . Deze PIR isolatie blinkt uit in brandveiligheid en is licht en eenvoudig te verwerken. Dit materiaal is ideaal voor zowel nieuwbouw als renovatie. We leveren onder andere PIR van Kingspan en Unilin.

Unilin

 

Kingspan

Ons advies

Ons advies is om als je op zoek bent naar isolatierollen, de Naturoll van Knauf te gebruiken. Heb je veel ruimte voor isolatie, dan is de Naturoll 037 geschikt, bij beperkte ruimte kun je het beste kiezen voor de Naturoll 032 of 035. Wil je alles in één keer makkelijk afgewerkt hebben, dan is het complete zoldersysteem van Isover een goede keus. Heb je een plat dak? Dan bevelen we de PIR producten aan. Deze zijn licht en makkelijk te verwerken en zijn geschikt voor nieuwbouw maar ook voor renovatie.

 

Hoeveel levert dakisolatie mij op?

Dakisolatie wordt door veel experts gezien als de beste isolatie-investering voor je huis. Tenminste, als je dak nog niet geïsoleerd is. Het kan ook zijn dat het dak wel geïsoleerd is, maar niet helemaal goed. Dit is iets dat vrij vaak voorkomt. Er kan in zo’n situatie voor gekozen worden om eerst andere delen van het huis te isoleren voordat de isolatie in het dak vervangen wordt.

Het dak isoleren van een gemiddelde woning kost als je het zelf doet ongeveer €1.000 euro aan materialen. Als je bedenkt dat je ongeveer €500 euro per jaar bespaard aan energie, kun je begrijpen dat het zeker lonend is om je dak te isoleren. Besteed je het isoleren van het dak uit, dan ben je ongeveer €5.000 euro kwijt, terwijl een handige klusser het dak ook prima zelf kan isoleren. In het kort heb je als je het dak zelf isoleert een terugverdientijd van 2 jaar, en als je het uitbesteed van ongeveer 10 jaar.

Methoden om je dak te isoleren

Er zijn twee verschillende methoden om je dak te isoleren. Van binnenuit en van buitenaf. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om je zolder te isoleren als je deze niet gebruikt als woonruimte.

In verreweg de meeste gevallen kun je het beste van binnenuit isoleren. Dit omdat je hiervoor niet de dakbedekking er af hoeft te halen en niet op het dak hoeft te werken. Vanuit binnen kun je meestal prima het dak isoleren, hiervoor worden meestal glaswolrollen gebruikt.

In sommige gevallen is de beste manier om de isolatie van buitenaf in het dak te bevestigen. Dit is vooral handig als de binnen afwerking klaar is en de dakbekleding nog geplaatst/gerenoveerd wordt. In dat geval kan er voor gekozen worden om de isolatie direct mee te nemen. Ook zorgt het isoleren van buitenaf er voor dat je binnen geen ruimte verliest.

Je kunt in plaats van je dak ook de vloer van je zolder isoleren. Heb je een hele lage zolder en gebruik je deze niet als woonruimte of opslagruimte dan is dit de goedkoopste optie. Het gebeurt echter wel soms dat mensen achteraf toch iets met de zolder willen doen zodat je later alsnog het dak moet isoleren. Dus alleen als je echt zeker weet dat de zolder niet gebruikt gaat worden kun je het meeste geld besparen door de vloer van de zolder te isoleren.