Ecose technologie

Duurzaam en voordelig isoleren door middel van de Ecose technologie

De introductie van glaswol isolatie op basis van het bindmiddel Ecose heeft een forse verschuiving in de bouwwereld teweeggebracht. Het was opeens mogelijk om voordelig te isoleren op een mens- en milieu vriendelijke manier.

Populaire producten met Ecose technologie

[row] [col span="1/4"] [ux_image id="http://www.goedkoopisolatiemateriaal.nl/wp-content/uploads/2015/12/GoedkoopIsolatiemateriaal-Knauf-Naturoll-032-GlaswolIsolatie-20.jpg" link="http://www.goedkoopisolatiemateriaal.nl/product-categorie/glaswol-isolatie/rol-dak-en-wandisolatie/naturoll-032/"] Stijve glaswolrollen van Knauf [/col] [col span="1/4"] [ux_image id="http://www.goedkoopisolatiemateriaal.nl/wp-content/uploads/2016/09/GoedkoopIsolatiemateriaal-Knauf-MW-35-GlaswolIsolatie-Scheidingswandenisolatie-Voorzetwandenisolatie-Plafondisolatie.jpg" link="http://www.goedkoopisolatiemateriaal.nl/product-categorie/glaswol-isolatie/wand-plafond-isolatie/mw-35/"] Ideaal voor wanden en plafonds. Glaswolplaten van Knauf. [/col] [col span="1/4"] [ux_image id="http://www.goedkoopisolatiemateriaal.nl/wp-content/uploads/2015/12/GoedkoopIsolatiemateriaal-Knauf-Scheidingswandplaat-Acoustifit-Steenwol-16.jpg" link="http://www.goedkoopisolatiemateriaal.nl/product-categorie/glaswol-isolatie/wand-plafond-isolatie/acoustifit/"] Isolatie met uitstekende geluidsdemping [/col] [col span="1/4"] [ux_image id="http://www.goedkoopisolatiemateriaal.nl/wp-content/uploads/2015/12/GoedkoopIsolatiemateriaal-Knauf-Naturoll-037-GlaswolIsolatie-20.jpg" link="http://www.goedkoopisolatiemateriaal.nl/product-categorie/glaswol-isolatie/rol-dak-en-wandisolatie/naturoll-037/"] De standaard glaswolrollen van Knauf. [/col] [/row]

Wat is Ecose?

Ecose is een natuurlijk bindmiddel waarbij voor de productie gebruik wordt gemaakt van plantaardige grondstoffen. Deze grondstoffen worden in het productieproces omgezet tot een stevig bindmiddel. Waar vroeger petrochemische grondstoffen (grondstoffen gebaseerd op aardolie) nodig waren voor deze toepassing, kan glaswol nu op een duurzame manier geproduceerd worden. Ook heeft deze isolatie brandklasse A1 en kunnen er hoge isolatiewaarden en een goede geluidsabsorptie mee behaald worden. De isolatiefabrikant Knauf heeft patent op deze Ecose technologie en de producten van Knauf hebben dus een duurzaam voordeel ten opzichte van andere fabrikanten.

Wat belooft Knauf met de Ecose technologie?

Knauf geeft aan dat er veel voordelen zijn aan het isoleren met Knauf. Naast het duurzame proces worden de volgende voordelen beloofd: - De isolatie is zachter. - De isolatie geeft weinig geur en stof af. - De isolatie irriteert niet aan de handen en huid en is dus prettig om te verwerken. Kortom: Het isolatiemateriaal is vriendelijk voor mens en milieu.

De praktijk van isoleren met glaswol op basis van Ecose:

Nu kan de volgende vraag ontstaan: “Ja, dit belooft Knauf, maar kloppen deze beloftes wel?” Bij goedkoopisolatiemateriaal.nl hebben we veel ervaring met deze isolatie en hebben het meerdere keren getest. We kunnen stellen dat in vergelijking met andere glaswol merken de isolatie van Knauf inderdaad zachter is, al is dit niet een heel groot verschil. In vergelijking daarmee zijn de andere beloofde prestaties indrukwekkender. Knauf Ecose geeft inderdaad weinig geur en stof af en het irriteert niet als je het verwerkt met de handen of aanraakt met de huid. Het werken met de ecose technologie is een prettige ervaring. Waar andere materialen gaan jeuken en stinken bij de verwerking is dit materiaal bijzonder mensvriendelijk. Door middel van het Eurofins Gold-certificaat bewijst Knauf ook dat de binnen-luchtkwaliteit aan de hoogste norm voldoet.

Conclusie

Knauf belooft een duurzaam product dat vriendelijk is voor mens en milieu. Onze ervaringen wijzen uit dat het voor mensen inderdaad bijzonder prettige producten zijn om mee te werken waarbij je gewoon kunt voelen dat je met natuurlijke producten werkt. Wil men duurzame glaswol waarbij het isoleren ook prettiger wordt, dan is het isoleren met de Ecose technologie een uitstekende optie.[ux_custom_products title="Blader door de ecose producten" products="32" columns="4" cat="glaswol-isolatie" orderby="sales"]